Sausio 21, 2022 – „Kia EV6“ nugalėjo prestižiniuose Didžiosios Britanijos leidinio „What Car?“ metų automobilio rinkimuose. Kartu su pagrindiniu titulu modelis gavo ir „Elektrinio metų SUV“ nominaciją. Ši istorinė pergalė pirmajam nuo pat pradžių kaip elektromobilis kurtam „Kia“ modeliui žymi antrąją elektromobilio pergalę „What Car?“ metų automobilio rinkimuose po to, kai 2019-aisiais buvo karūnuotas „Kia e-Niro“ modelis.

Naujausias metų automobilio titulas toliau pildo „Kia EV6“ trofėjų, apdovanojimų bei įvertinimų kolekciją, kurią skyrė didžiausių ir įtakingiausių automobilinių medijos grupių ekspertai. Per 10 mėnesių nuo modelio pasirodymo tarptautinėje rinkoje praėjusių metų kovą  modelis laimėjo „Premium“ kategorijoje Vokietijos metų automobilio rinkimuose, užsitikrino „Top Gear“ metų krosoverio titulą. EV6 taip pat pretenduoja tapti ir Metų automobiliu 2022, kurio nugalėtojas bus paskelbtas vasario 28 dieną.

„EV6 suderina didžiulį realiame pasaulyje nuvažiuojamą atstumą su galimybe įkrauti bateriją tokiais greičiais, apie kokius varžovai gali tik pasvajoti, taip išspręsdama du pagrindinius klausimus, dėl kurių nemažai vairuotojų dar prisibijo elektromobilių. Be to, naudodami visiškai elektriniam modeliui sukurtą platformą vietoje to, kad ja dalintųsi su benzininiais ar dyzeliniais modeliais „Kia“ sugebėjo iš kompaktiško automobilio su elektros motorais sukurti tikrai erdvią ir praktišką transporto priemonę, - sakė „What Car?“ žurnalo redaktorius Styvas Huntingfordas. - Pridėjus bekompromisę dinamiką, išskirtinį rafinuotumą, konkurencingą kainodarą ir vieną geriausių garantijų rinkoje, stebinantis EV6 nebeatrodo vien tik kaip ateitis – jis suteikia ateities pojūčius“.

„Kia“ kompanijai yra didelė garbė laimėti šių metų „What Car?“ metų automobilio apdovanojimus, - komentavo „Kia Europe“ prezidentas Jasonas Jeongas. – EV6 buvo labai gerai įvertintas tiek klientų, tiek žiniasklaidos Europoje dėl savo įspūdingo realiai nuvažiuojamo nuotolio, itin greito įkrovimo galimybės, drąsaus dizaino ir išskirtinio interjero. Mus jaudina tai, kad EV6 tėra tik pradžia „Kia“ kelionės į elektrifikaciją su 11 naujų elektromobilių iki 2026 metų.“

EV6 pasižymi dideliu nuvažiuojamu nuotoliu, galia be emisijų, 800 V ultra greitu įkrovimu ir išskirtiniu stiliumi krosoverių rinkoje. EV6 viena įkrova pagal WLTP gali nuvažiuoti iki 528 km mišriu režimu, o pažangi 800V įkrovimo technologija leidžia bateriją nuo 10 iki 80 proc. papildyti vos per 18 minučių.

Tai yra pirmasis „Kia“ modelis nuo pat pagrindų kurtas kaip elektromobilis ir jis demonstruoja kompanijos naujosios Elektrinės-Globalios Modulinės Platvormos (E-GMP) potencialą, kurį bus galima išvysti 6-iuose kituose modeliuose po EV6, kurie pasirodys iki 2026-ųjų. „Kia“ užsibrėžė tikslą visiškai elektrifikuoti savo modelių gamą Europoje iki 2035-ųjų metų, o kitose pagrindinėse pasaulio rinkoje iki 2040-ųjų.

„Metų automobilis tempimui“ apdovanojimas atiteko Kia Sorento

Šalia EV6 pripažinimo taip pat buvo įvertintas ir „Kia Sorento“ SUV, kuris gavo 2022-ųjų „What Car?“ „Metų automobilio tempimui“ apdovanojimą, kurį skiria Didžiosios Britanijos Kemperių mėgėjų klubas. „Sorento“ 2,2 litro CRDi variklis su aštuonių pavarų dviejų sankabų transmisija komisijos buvo išrinktas kaip idealus automobilis tiems, kurie ieško, su kuo galėtų tempti namelį ant ratų arba priekabą. Galingas dyzelinis variklis „Sorento“ modeliui leidžia tempti iki 2 500 kg sveriančias priekabas, kol pats SUV taip pat siūlo galimybė vežti iki 7 žmonių, didelę erdvę tiek keleiviams, tiek jų kroviniams, o technologijos ir patogios ypatybės užtikrina komfortą kelionių metu.

„What Car?“ metų automobilio apdovanojimai

Kiekvienais metais „What Car?“ metų automobilio apdovanojimai įvardina geriausius naujus automobilius keliose kategorijose. Kad apdovanojimai būtų teisingi, automobiliai privalo būti palyginami su konkurentais testams skirtuose keliuose „What Car?“ bandytojų. Bendras Metų automobilio nugalėtojas išrenkamas iš kiekvienos kategorijos laimėtojų.