Frankfurtas. 2014 m. birželio 18 d. „Kia Soul EV“ elektromobilis tapo naujausiu Korėjos automobilių gamintojo modeliu, įvertintu aplinkosaugos sertifikatu. Šis sertifikatas patvirtina, kad rūpinamasi ekologija ne tik automobilio eksploatacijos metu. Ekologija buvo vienas svarbiausių veiksnių jo kūrimo, gamybos ir vėlesnės utilizacijos metu.

Nepriklausoma techninės apžiūros organizacija „TÜV Nord” įvertino, kad „Kia Soul EV“ elektromobilis atitinka ISO 14040 „Life Cycle Assessement“ (LCA) standartus. LCA standartas tiria automobilio ir jo gamybos proceso poveikį aplinkai per visą gyvavimo laikotarpį. Tyrimo metu atkreipiamas dėmesys į tokius faktorius kaip gamybai naudojamos medžiagos, CO2 emisijos ir perdirbimo galimybės.

Lyginant „Soul EV“ elektromobilį ir dyzelinu varomą, šiuo metu Europoje parduodamą šio modelio versiją, nuliniu emisijų kiekiu pasižymintis elektromobilis ypač gerai pasirodė vertinant „Globalinio atšilimo potencialą“ - per visą gyvavimo laikotarpį į aplinką jis išmeta 39,7 proc. mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų, tokių kaip anglies dvideginis ir metanas. „Soul EV“ elektromobilis taip pat triumfavo vertinant pažangą „Fotocheminio oksidanto kūrimo potencialui“, nes šio automobilio gamybos proceso metu į aplinką patenka labai nedaug smogą sukeliančių elementų.

Pirmąjį „TÜV Nord“ sertifikatą „Kia“ gavo 2008 metais . Jis buvo suteiktas pirmos kartos „cee‘d“ modeliui, o šiemetinis sertifikatas – jau vienuoliktas ISO 14040 „Life Cycle Assessement“ (LCA) sertifikatas „Kia“ kolekcijoje.

Dabartiniai „Kia“ modeliai yra kuriami galvojant apie gamybos proceso poveikio aplinkai mažinimą. Visi nuo 2006 metų pagaminti automobiliai buvo kuriami atsižvelgiant apie LCA sertifikato reikalavimus.

Šis ekologiškesnio vystymo procesas susideda iš penkių pagrindinių žingsnių:
• Nuo pat kūrimo pradžios yra įvertinami transporto priemonės poveikio aplinkai mažinimo galimybės.
• 3D brėžinių utilizavimas bei jau projektavimo etape numatomos būsimo automobilio utilizavimo galimybės.
• Išsami produktų analizė kūrimo proceso metu, kad būtų patikrintos perdirbimo galimybės.
• Ekologiškų medžiagų naudojimas.
• Gamybos proceso racionalizavimas optimizuojant medžiagų panaudojimą ir paprastinant detalių dizainą.

Europos ir Korėjos rinkai sukurtas „Soul EV“ elektromobilis jau įvertintas ISO 14040 sertifikatu, o šiaurės Amerikai skirta versija „pasivys“ savo „brolį“ rugpjūčio mėnesį.

Šiemet „Kia“ taip pat paskelbė tikslą gauti ISO 50001 sertifikatą visoms savo gamykloms. Kompanija siekia griežčiau valdyti energijos suvartojimą. ISO 50001 – tai tarptautinis standartas, kuris padeda planuoti ir įgyvendinti energijos taupymo politiką įmonėse. Šį sertifikatą 2012 metais gavo „Kia“ Gwangju gamykla, o dabar nuo jos stengiasi neatsilikti ir kitos gamyklos.