• Naujasis modelis - svarbi „Kia“ figūra sparčiai augančiame automobilių segmente.
  • Prikaustantis žvilgsnį, patikimo automobilio įspūdį sukuriantis, SUV filosofijos įkvėptas dizainas.
  • Gali pasiūlyti dinamišką valdymą ir sportišką vairavimą.
  • Lengva konstrukcija pasižymintys mažos darbinės talpos varikliai.
  • Interjeras pasižymi stiliumi, technologijų gausa ir plačiomis galimybėmis pritaikyti automobilį pagal individualius troškimus.
  • Sumanūs krovinio vežimo sprendimai ir erdvus salonas.
  • Tvirtas lengvas kėbulas ir naujausios vairuotojo pagalbos technologijos.
  • Prekyba Europos rinkoje prasidės trečiąjį 2017 ketvirtį.

 

Frankfurtas. 2017 metų birželio 20 d. Naujasis „Kia Stonic“ – tai žvilgsnius prikaustantis, patikimas kompaktinis visureigis. Šis modelis yra labai svarbus „Kia“ kompanijai žengiant koja kojon su Europoje madingu ir sparčiausiai augančiu automobilių segmentu.

B-SUV segmentui priklausančių naujų automobilių Europoje kasmet parduodama po 1,1 mln. Tai sudaro apie 7 proc. visos rinkos, o bendrosios tendencijos leidžia daryti prielaidą, kad iki 2020 metų metiniai pardavimai viršys 2 mln. automobilių.

„Prognozuojama, kad iki 2020 metų pagal kiekį B-SUV segmentas nurungs C-SUV segmentą. Tai reiškia, kad 1 iš 10 Europoje parduotų naujų automobilių priklausys tam pačiam segmentui, kaip ir „Stonic“. B-SUV segmentas sėkmingai pervilioja pirkėjus iš kitų segmentų – apie 21 proc. sudaro mažų automobilių gerbėjai, kurie nusprendžia „pasididinti“ automobilį ir apie 15 proc. šeimyninių hečbekų savininkai, nusprendę ieškoti mažesnio automobilio. Tokio tipo automobiliai kaip „Stonic“ taip pat pretenduoja į tuos vairuotojus, kurie ieško kuo pakeisti savo vienatūrį,“ - sakė „Kia Motors Europe“ vadovas Michaelis Cole.

„Kia Stonic“ bus vienas iš pažangiausių naujų modelių šioje sparčiai augančioje klasėje, „apsiginklavęs“ „Kia“ unikalia 7 metų garantija, prekinio ženklo patikimumu, kokybe ir šiuolaikišku dizainu. „Stonic“ pretenduoja tapti vienu geriausiai parduodamų mūsų modelių“, - pridūrė M.Cole.

Naujasis „Kia“ B segmento visureigis turi didžiausias aksesuarų ir pritaikymo prie šeimininko norų galimybes iš visos „Kia“ modelių gamos. Jis neabejotinai atitinka naujausias europietiško dizaino tendencijas. „Stonic“ dizainas yra vienas ryškiausių šio automobilių gamintojo kūrinių, tačiau tuo pačiu neleidžiantis abejoti, kad tai tikras „Kia“ šeimos atstovas. Gamintoją išduoda tam tikri elementai, tokie, kaip „tigro nosies“ priekinės grotelės. Bendradarbiaujant su „Kia“ Korėjos dizaino studija Europoje sukurtas dizainas pasižymi griežtomis horizontaliomis linijomis ir nugludintais paviršiais. Gebėjimas prisitaikyti yra labai svarbus kriterijus daugeliui B-SUV segmento automobilių pirkėjų. Taigi naujojo „Stonic“ modelio kūrėjai pasirūpino „Targa“ stiliaus stogu bei galimybe rinktis dviejų atspalvių kėbulo dažymą, įkvėptą 2013 m. „Provo“ koncepcinio modelio dizaino. Pirkėjai galės rinktis iš daugiau nei 20 dviejų tonų spalvų kombinacijų bei turės 5 spalvų pasirinkimo galimybę stogui.

Būsimieji pirkėjai galės rinktis iš lengvasvorių benzininių ir dyzelinių variklių, derinamų su mechanine transmisija. Tobuli šių komponentų deriniai užtikrina efektyvumą ir malonumą vairuoti. Naujojo modelio variklių gamoje galim rasti lengva konstrukcija pasižymintį „Kia“ 1,0 k T-GDI variklį, išvystantį 120 AG bei 1,25 l arba 1,4 l atmosferinius MPI benzininius variklius. Gamą vainikuoja 1,6 l dyzelinis variklis, galintis pasiūlyti žemiausias emisijas visoje gamoje.

Kaip ir dera tikram europietiškam automobiliui, „Stonic“ pakaba yra sukurta taip, kad užtikrintų ne tik malonų, bet ir saugų bei stabilų vairavimą. Standartinės modelio įrangos paketui priklauso ESC ( angl. „Electronic Stability Control”) ir VSM (angl. Vehicle Stability Management) sistemos, kurios leidžia vairuoti patogiai ir saugiai bet kokiomis sąlygomis. VSM sistema turi „Torque Vectoring by Braking“, „Straight Line Stability“ ir „Cornering Brake Control“ funkcijas.

Europietišku dizainu pasižyminčio „Stonic“ interjero „širdis“ – technologijos ir ergonomika. Šios savybės leidžia vairuotojui dar labiau pritaikyti automobilį pagal savo poreikius. Tai vienas išmaniausių automobilių savo klasėje, galintis pasiūlyti naujausias pakabos ir pramogų sistemos technologijas, leidžiančias užtikrinti komfortą ir saugumą. Naujojo automobilio pirkėjai gali tikėtis „Apple CarPlay™“ ir „Android Auto™“ technologijų. Jos priklauso standartiniam įrangos paketui. Kaip ir kiti „Kia“ modeliai, „Stonic“ lepins savo šeimininkus šildomomis priekinėmis sėdynėmis ir vairu, automatine „Cruise control“ sistema ir beraktre atrakinimo sistema.

Sumanūs kūrėjų sprendimai leido optimizuoti „Stonic“ matmenis ir pasirūpinti, kad visi keleiviai jaustųsi patogiai, erdvės netrūktų nei keleiviams, nei bagažui. Automobilis pasižymi viena didžiausių erdvių pečių lygyje savo klasėje, didžiule erdve kojoms ir galvai. Daug keliaujantys apsidžiaus 352 l talpos bagažine, kurią galima praplėsti, nes automobilio bagžinė turi dvigubą dugną.

Naujojo „Kia“ modelio pagrindu tapo stipri, saugi, lengvasvorė platforma ir tokiomis pat savybėmis pasižymintis kėbulas, kurio gamyboje yra panaudota 51 proc. ypač tvirto plieno. Tvirtas kėbulas lemia didesnį saugumą ir pasitikėjimą automobiliu važiuojant bet kokiomis sąlygomis. Saugumą taip pat padeda užtikrinti „Kia’s DRiVE WISE“ ADAS (angl. „Advanced Driver Assistance Systems”) privalumai. Saugumo sistemų paketui priskiriama AEB („Autonomous Emergency Braking“) sistema su pėsčiųjų atpažinimo funkcija ir FCA („Forward Collision Alert“) bei BSD („Blind Spot Detection“) sistemos bei LDWS („Lane Departure Warning System“) sistema. Pirkėjai taip pat įvertins HBA („High Beam Assist”) ir DAW („Driver Attention Warning“) sistemų privalumus.

„Kia“ nežada laužyti savo pažadų, taigi naujasis automobilis turės unikalią 7 metų, 150 000 km. garantiją. Prekybos vietas Europoje jis pasieks trečiąjį šių metų ketvirtį.