AutoBild Lietuva: https://www.autobild.lt/2021/03/kia-sorento-paskelbtas-geriausiu-dideliu-miesto-visureigiu-moteru-metu-automobilio-rinkimuose/

„Moterų metų automobilio rinkimų 2021“ (angl. „Women’s World Car of the Year“, WWCOTY) didelių SUV kategorijoje pranašumą įrodė visus konkurentus įveikęs naujasis „Kia Sorento“. Taip kompanija pratęsė praėjusių metų sėkmę šiame konkurse: 2020-aisiais pasaulio žurnalistės geriausiu miesto automobiliu išrinko „XCeed“, o geriausiu ekologišku modeliu – „Soul EV“.

Konkurso ekspertų grupę sudarančios moterys papildomai išnagrinės kiekvienoje iš devynių kategorijų geriausiai įvertintą automobilį ir po papildomo balsavimo išrinks absoliučios įskaitos nugalėtoją. Rezultatai bus paskelbti kovo 8 dieną.

„Moterų metų automobilio rinkimų“ žiuri sudaro 50 automobilių žurnalisčių, atstovaujančių penkiems žemynams ir 38 šalims. Konkursą prieš 11 metų pradėjo rengti Naujosios Zelandijos žurnalistė Sandy Myhre. Geriausi automobiliai renkami pagal nusistovėjusius vertinimo kriterijus, o rezultatai tapo patikima rekomendacija vartotojams. „Kia Sorento“ buvo vienas iš trijų automobilių, patekusių į galutinę didelių SUV atranką, o pergalę šiam modeliui lėmė saugumo, kokybės, dizaino, vairavimo dinamikos ir poveikio aplinkai pranašumai.

„Sorento“ yra pirmas „Kia“ automobilis, sukonstruotas ant naujosios didesnių gabaritų miesto visureigių platformos. Ant jos montuojamos pažangiausios hibridinės jėgainės leido sumažinti degalų sąnaudas ir išmetamųjų dujų emisijas bei pasiekti geresnį už pirmtako ar konkurentų modelių efektyvumą. Nauja konstrukcija taip pat leido didesniame kėbule išgauti maksimalią bagažinės erdvę, dėl kurios „Sorento“ tapo vienu iš erdviausių ir praktiškiausių septynių sėdimų vietų SUV modelių.

„Mums garbė gauti dar vieną apdovanojimą iš „Moterų metų automobilio“ komisijos eksperčių, – komentavo „Kia Europe“ prezidentas Jasonas Jeongas. – Tai reikšmingas pasiekimas vienam iš svarbiausių „Kia“ automobilių, kurį kurdami mūsų dizaineriai, inžinieriai ir kiti specialistai sunkiai dirbo, kad jis taptų SUV segmento lyderiu. Šis apdovanojimas – papildomas postūmis stiprinti pozicijas Europos rinkoje“.